Viktor Bromer svømmer sig i EM-finale

Svømmeren Viktor Bromer er klar til finalen i 200 meter butterfly ved kortbane-EM i søndagens næsthurtigste tid.

Også Jeanette Ottesen og Magnus Jakupsson er videre til semifinalerne efter indledende heat, hvor sidstnævnte endda satte dansk rekord.

På sidstedagen af europamesterskaberne på kortbane i Israel viste Viktor Bromer god form i favoritdisciplinen. Han er europamester på langbane i 200 meter butterfly.

I søndagens indledende heat blev Aalborg-svømmeren noteret for tiden 1.53,40 minutter, som resulterede i en samlet andenplads og dermed en stensikker finaleplads.

- Viktor leverede et fint morgenløb og gjorde præcis det, han skulle, lyder det fra sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, i en pressemeddelelse.

Eneste svømmer, som Viktor Bromer ikke kunne hamle op med, var Ungarns Laszlo Cseh, som blev noteret for tiden 1.51,54 minutter.

I damernes indledende 50 meter fri stillede tre danskere til start. For 27-årige Jeanette Ottesen blev det til tiden 24,13 sekunder og en plads i semifinalerne som samlet nummer tre.

15-årige Julie Kepp Jensen formåede at svømme sig ind på en samlet 20.-plads i tiden 25,01 sekunder, mens Emilie Beckmann tilbagelagde den korte distance i tiden 25,20 sekunder og sluttede som nummer 31.

Dermed var det kun Ottesen, som nåede frem til semifinalerne, som afvikles senere søndag.

21-årige Magnus Jakupsson forbedrede sin danske rekordtid i 50 meter rygsvømning. I indledende heat blev han noteret for tiden 24,01 sekunder, og det rakte til en semifinaleplads som samlet nummer 14.

Endelig var også Julie Aglund Lauridsen i konkurrence søndag morgen i kortbanebassinet i Netanya.

I indledende heat i 400 meter fri blev svømmeren noteret for tiden 4.11,81 og sluttede dermed en samlet placering som nummer 23, som betød, at hun er færdig ved EM.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip