Voldsomt vejr koster 51 livet i det østlige Kina

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Mindst 98 mennesker har mistet livet, efter at et voldsomt uvejr torsdag ramte Jiangsu-provinsen i det østlige Kina. Det skriver nyhedsbureauerne dpa og Reuters, der citerer den kinesiske statsradio.

Tidligere lød dødstallet på 78.

Derudover meldes op til 800 mennesker såret. En stor del af dem skulle være hårdt såret, oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Voldsom regn, hagl og en tornado rev elledninger ned og lagde huse i ruiner. Nogle steder har vindstødene ifølge nyhedsbureauet AFP nået hastigheder på op til 125 kilometer i timen.

- Kraftige regnskyl, haglvejr og en tornado har ødelagt dele af byen Yancheng og fået mange huse til at styrte sammen, skriver Xinhua.

Ifølge Xinhua er det den værste naturkatastrofe, der har ramt Jiangsu-provinsen i årtier.

Yancheng ligger et par timers kørsel nord for storbyen Shanghai.

Præsident Xi Jinping har som konsekvens af katastrofen beordret, at alt skal sættes ind i redningsarbejdet.

Billeder, som lokale medier har lagt på nettet, viser ifølge Reuters mange sårede mennesker, der ligger mellem væltede huse og biler, samt nedfaldne elledninger og flækkede træstammer.

Ifølge Xinhua er enkelte landsbyer blevet jævnet med jordet.

- Det føltes som verdens ende, forklarer det 62-årige øjenvidne Xie Litian til Xinhua.

- Jeg hørte vindstødene og løb ovenpå for at lukke vinduerne. Jeg var knap nået toppen af trapperne, da jeg hørte et brag og så hele den ene væg med vinduet revet væk.

Da Xie Litian flygtede, lagde hun mærke til, at flere af nabohusene var væk.

Selv om oversvømmelser er normale i det sydlige Kina under monsunsæsonen, har området været særligt plaget af store mængder regn i år. Tidligere på ugen mistede 22 mennesker livet, mens 20 stadig er savnet efter voldsomme oversvømmelser.

197.000 mennesker har måttet flygte fra deres hjem, oplyste Xinhua mandag.

Kinas vicepremierminister, Wang Yang, sagde ifølge nyhedsbureauet AFP tidligere på ugen, at det voldsomme vejr i landet skyldes fænomenet El Niño.

/ritzau/Reuters