Vrag af styrtet indonesisk passagerfly er set fra luften

Skrevet af admin

17/08/2015

Dagens topnyheder

Et indonesisk eftersøgningsfly har mandag morgen lokal tid observeret vragdele, som menes at stamme fra det passagerfly, der søndag forsvandt med 54 mennesker om bord

Vragresterne er blevet set i nærheden af et vandfald i det skovfyldte bjergområde Bintang i den østlige Papua-provins.

- Tidligt denne morgen er der under en overflyvning af ruten observeret vragdele nær Oksibil. Men vi ønsker at dobbelttjekke det, siger J. A. Barata, talsmand for den indonesiske transportminister, til nyhedsbureauet AFP.

Politichefen i Bintang-området, Yunus Wally, oplyser, at et redningshold er ved at gøre sig klar til at begive sig mod det svært tilgængelige nedstyrtningssted, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Allerede søndag blev det med næsten sikkerhed fastslået, at der var sket en katastrofe.

- Flyet er fundet. Ifølge lokale beboere har flyet ramt et bjerg. Verifikationsprocessen er stadig i gang, sagde en embedsmand i det indonesiske transportministerium.

Det styrtede fly er et propelfly af typen ATR 42-300.

Flyet var på vej fra Jayapura, som er hovedstaden på Papua, til Oksibil. Flyvetiden var beregnet til 55 minutter.

Ti minutter før den forventede landing i den centrale del af det østlige Papua forsvandt flyet fra radaren.

Umiddelbart var det uklart, om der blandt passagerne var folk af anden nationalitet.

Det indonesiske nyhedsbureau Antara har natten til mandag dansk tid offentliggjort navnene på de 49 passagerer og fem besætningsmedlemmer og nævner i den forbindelse ikke noget om, at der skulle have været udlændinge på flyet.

Ingen af navnene på passagerlisten klinger umiddelbart dansk eller europæisk.

Trigana Air har stået på EU's sorte liste over forbudte flyselskaber siden 2007. Man kan komme på listen, hvis der er bekymringer angående selskabets sikkerhedsstandarder. Hvis et selskab står på listen, må det ikke flyve ind i EU's luftrum.

/ritzau/