West Ham tvinger United ud i omkamp i FA Cup

13/03/2016

Manchester United og West Ham United skal ud i omkamp om en plads i FA Cuppens semifinaler, efter de to hold søndag spillede 1-1 i kvartfinalen i verdens ældste fodboldturnering.

Det lignede længe en West Ham-sejr, men kort før tid sikrede Uniteds Anthony Martial uafgjort, der udløser en ekstra kvartfinalekamp.

En uinteressant første halvleg kastede ingen scoringer af sig i kampen, mens der var action for alle pengene efter pausen.

Især United fik justeret spillet godt, og blev mere direkte i det offensive spil og kom frem til flere chancer.

Men med godt 20 minutter igen viste West Hams Dimitri Payet endnu en gang, at han har et af de bedste spark i engelsk fodbold, da han bragede et fænomenalt frispark helt op i målhjørnet til en West Ham-føring på 1-0.

I minutterne inden følte begge hold sig snydt for et straffespark. Først var det United-spillerne, der råbte højt, efter en West Ham-spiller havde armen på bolden i feltet. Og få minutter senere faldt Payet til jorden i den anden ende.

Men tv-billederne viste, at franskmanden selv lod sig falde, og dommerens fløjte forblev tavs. Situationen kunne have udløst et gult kort for film, hvilket ville have sendt Payet ud af kampen, inden han nåede sit føringsmål.

Det lignede længe en West Ham-sejr, men bare syv minutter før tid reddede Uniteds unge Anthony Martial en omkamp til sit hold, da han fra en spids vinkel fik bugseret et indlæg over stregen.

Med uafgjort skal de to hold ud i en ny kamp om, hvem der skal videre til semifinalerne.

Manchester United har ikke haft nogen imponerende sæson, og klubben ligger lige nu på en sjetteplads i Premier League med 13 point op til førstepladsen.

Samtidig er United på vej ud af Europa League efter et 0-2-nederlag til Liverpool, og derfor vil et FA Cup-trofæ pynte gevaldigt for Louis van Gaals tropper.

Semifinalerne i FA Cuppen spilles 23. og 24. april. Vinderen af omkampen kan i semifinalen møde Watford, Everton eller Crystal Palace.