Wilbek håber på at få Lauge og Mensah klar til EM

Playmakeren Rasmus Lauge har siddet ude med en skade siden starten af november, og ved onsdagens træning vrikkede venstrebacken Mads Mensah om på sin fod.

Selv om de to spillere ikke er i fuldt vigør, håber håndboldlandstræner Ulrik Wilbek, at begge bliver klar til EM slutrunden i Danmark, som begynder 12. januar.

- Vi håber, at Mads Mensah bliver klar inden EM, og det ser vi optimistisk på, men der er ikke nogen, som kan vide noget endnu.

- Det er det samme med Rasmus Lauge. Han er sådan set klar til at spille, men han må bare ikke, før han har fået den sidste kontrolskanning den 10. januar.

- Vi forventer, at han er klar til at spille efter det. Han træner med, og han gør det fint, siger landstræneren.

Begge spillere rejser da også med landsholdet til Frankrig, hvor man fra lørdag til tirsdag spiller tre kampe ved et Golden Leagues-stævne.

Skulle alle spillere være fit for fight inden EM, kan Ulrik Wilbek alligevel få hovedbrud, når han skal skære to mand fra den 18-mand store bruttotrup.

- Jeg ser ikke sådan på det, at jeg skal sortere to spillere fra. Jeg har 18 spillere i truppen, og så er der to, som starter ude, men så kommer de måske ind undervejs. Vi kan skifte ud og ind flere gange, så jeg kigger slet ikke på, at jeg skal sortere nogle fra.

- Først og fremmest kigger jeg på, om jeg har 16 klar, men der er overhovedet ikke lagt op til, at det er nogle bestemte, der skal sorteres fra, siger Wilbek.

Danmark møder Norge lørdag, Frankrig søndag og slutter af med en kamp mod Qatar tirsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip