Yates-uheld har ramt optimismen hos Orica-Bikeexchange

Orica-Bikeexchange er kendt som det australske cykelhold, hvor sjov og professionalisme får lov til at gå hånd i hånd.

Men efter fredagens etape, hvor Adam Yates blev kylet af cyklen af en kollapset kilometerport, er der lidt mindre liv og glade dage på holdet.

Sportsdirektør Matthew White er i hvert fald mindre smilende end sædvanligt.

- Vi var tæt på at vinde etapen (fredag, red.), og vores vigtigste mand til bjergene er skadet, lyder det fra en tydeligt irriteret White.

Daryl Impey (Orica-Bikeexchange) var med i det store udbrud, hvorfra Stephen Cummings stak af og sejrede, mens Impey måtte tage til takke med andenpladsen på etapen fredag.

Der var dog efterfølgende en smule trøst at hente for det australske hold.

Adam Yates var rykket fra favoritgruppen, kort inden porten faldt ned over ham, og arrangørerne valgte efterfølgende at godskrive de sekunder til Yates, som han havde ned til feltet, da porten slyngede ham af cyklen.

Det betyder, at 23-årige Yates overtager løbets hvide ungdomstrøje med en afstand på blot et enkelt sekund ned til Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step).

Løbet føres stadig af belgieren Greg Van Avermaet, der er 5.50 minutter foran Yates på andenpladsen.

Danske Matti Breschel (Cannondale) sad også med i udbruddet fredag, men så snart frontgruppen ramte stigningen Col d'Aspin, røg danskeren som forventet af.

Lørdag og søndag venter endnu flere bjerge, og Matti Breschel forventer ikke at skulle på flere togter på de to etaper.

- Det bliver også en udfordring. Det skal nok blive hårdt nok. Jeg ved ikke, hvor meget jeg kan gøre der. Pyrenæerne bliver rigtig hårde, lyder det fra Breschel.

/ritzau/

Dagens Gossip