Lækker lasagne med bacon og squash

Foto: Bacon-lasagne med squash / Shutterstock

Denne super lækre lasagne med bacon og squash tager lidt længere tid at lave end en almindelig lasagne, men det er hele indsatsen værd.

I den oprindelige opskrift skal der bruges fontina ost, som ikke er helt nem at få fat i (jeg ved for eksempel at Netto ikke har den). Frygt ikke da fontina osten sagtens kan udskiftes med emmentaler eller gouda.

Ingredienser til lasagne med bacon og squash

Bèchamel sauce:

1 spiseske smør

1 teske mel

125ml mælk

salt, peber og friskrevet muskatnød

Læs også

Mexikansk lasagne

Lasagne:

1 standard squash i tern

6 skiver sprødsteg bacon skåret i ikke alt for små stykker

1 spiseske olivenolie

1 fed presset hvidløg

1/2 teske salt og 1/2 teske peber

100g revet fontina ost (eller emmentaler/gouda)

125 ml (i volumen) friskrevet parmesan (husk endelig ikke at bruge parmesan fra pose….det er for ulækkert)

1 æg

250ml tomat sauce (lav din egen eller køb en god en fra et glas)

100g frisk mozzarella

lasagneplader (friske eller tørrede)

Læs også

Cremet kyllingelasagne med masser af grønt

Fremgangsmåde:

Tilbered bacon skiverne; dette an enten gøres på en pande, i ovnen eller i mikroovnen, det vigtigste er at baconen er sprød.

Bland den revne squash med olivenolie, hvidløg og smag til med salt og peber og bag den på en plade i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Bland bacon, squash, den revne fontina ost, friskrevet parmesan og æg i en skål, og sæt skålen tilside indtil bechamel saucen er klar

For at lave bechamel saucen skal du først smelte smørret i en tykbundet gryde ved lav-medium varme. Tilsæt melet og pisk i 3 minutter. Tilsæt derefter mælken og pisk grundigt. Øg varmen til lidt over medium varme og pisk indtil den begynder at simre og blive tyk og glat. Det tager ca. 3 minutter. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Du er nu klar til at montere lasagnen. Hæld bechamel saucen i bunden af et fad og dæk med lasagneplader. Fordel bacon og squash fyldet i næste lag og dæk med plader igen. Tilsæt tomat saucen og kom frisk mozzarella i små klumper på toppen. Dæk hele lasagnen med sølvpapir og bag ved 200 grader i 2o minutter. Tag derefter sølvpapiret af, kom lidt parmesan ost på toppen og bag i yderligere 15 minutter.

Lad din lasagne stå i 10 minutter inden du serverer den.

Velbekomme!

Dagens Gossip