Sen Ajax-scoring sender Celtic ud af Europa League

27/11/2015

En sen scoring i udekampen mod Celtic holdt torsdag aften liv i Ajax' chancer for at gå videre fra Europa League-gruppespillet.

Den 18-årige tjekke Vaclav Cerny blev helten for Ajax, da han scorede sejrsmålet til 2-1 tre minutter før tid.

Et uafgjort resultat ville have sendt begge hold ud, eftersom Fenerbahce med Simon Kjær samtidig vandt 2-0 ude over Molde.

Celtic, der nu er ude af Europa League, fik ellers en drømmestart, da Callum McGregor scorede til 1-0 med et flot diagonalskud efter fire minutter.

Ajax fik udlignet til 1-1 midt i første halvleg, og scoringen havde dansk aftryk.

Først lagde Lasse Schöne en afrettet bold frem til Viktor Fischer, der fik sin afslutning blokeret.

Den 21-årige dansker fik imidlertid returbolden tilbage, og Viktor Fischer headede bolden ind til Arkadiusz Milik, der udlignede.

Viktor Fischer havde tidligere i første halvleg sendt bolden i mål, men scoringen blev annulleret.

Midtvejs i anden halvleg var Callum McGregor tæt på at blive dobbelt målskytte, men hans afrettede afslutning ramte overliggeren.

Også Amin Younes fra Ajax var tæt på at score, men han måtte se sin afslutning ramme stolpen fem minutter før tid.

De to hold var uden tvivl klar over, at Fenerbahce med to scoringer i anden halvleg var kommet foran 2-0 ude over Molde, for både Ajax og Celtic jagtede sejren, og til sidst kom Vaclav Cerny altså på måltavlen.

Han havde efter 70 minutter afløst Viktor Fischer, og få minutter senere var også Lasse Schöne blevet skiftet ud.

Molde var allerede videre før torsdagens kampe, og nordmændene fører gruppen med ti point.

Fenerbahce er nummer to med otte point, mens Ajax har seks point på tredjepladsen.