Nikolaj Jacobsen reagerer på pludselig OL-udmelding: “Det virker underligt”

Skrevet af Nicolai Haugsted

29/04/2024
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Landstræneren taler ud om de olympiske lege, og mandagens pludselige udmelding

Dagens topnyheder

Når de olympiske lege føjtes i gang i Paris til sommer, vil Danmarks håndboldlandshold stå over for en særlig udfordring.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtrykt bekymring over den stramme tidsplan, som hans hold står overfor, med to vigtige kampe inden for blot 34 til 35 timer.

Danmarks herrelandshold møder Argentina den 31. juli kl. 21 og skal allerede op igen den 2. august kl. 9 for at spille mod Ungarn. Den hurtige vending giver holdet begrænset tid til restitution, et punkt Jacobsen er kritisk overfor.

"Det er fair nok, at vi har en kamp klokken 9. Det skal hold have, men at vi så får vores, når vi har spillet den sene kamp om aftenen. Det er lidt uheldigt. Jeg har ikke noget imod at spille klokken 9, men så kunne man have langt den, efter at vi havde en klokken 14 eller 16 i stedet for. Det handler om restituering. Vi skal spille klokken 21 og så klokken 9 om morgenen to dage efter. Det virker underligt" sagde han til Ekstra Bladet.

Ud over de logistiske udfordringer kræver de tidlige kampe også særlige forberedelser.

"Det er tidligt op og have tidlig morgenmad. Vi forbereder os med samme antal timer, som vi gør til en normal kamp, hvis man kan sige det sådan. Vi skal spise i god tid, og kroppen skal lige i gang," forklarede Jacobsen. Spillerne skal vænne sig til at stå tidligt op, sandsynligvis omkring kl. 5 eller 5:30, for at sikre, at de er fuldt forberedte og energifyldte.

Danmark og Ungarn er de eneste to hold i turneringen, der er sat til at spille deres sidste kamp kl. 21, for derefter at være på banen igen allerede kl. 9 den følgende morgen. Denne planlægning er unik for de to hold og undgås af alle andre hold i turneringen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Det Internationale Håndboldforbund, men de ikke vendt tilbage med et svar på kritikken.

Danmarks åbningskamp mod Frankrig, en gentagelse af EM-finalen fra januar, er planlagt til dagen efter åbningsceremonien. På grund af den tætte tidsplan har landstræneren allerede besluttet, at holdet ikke deltager i ceremonien for at fokusere på forberedelserne.