5 gode grunde til at droppe kød en dag om ugen

Skrevet af Nils Würtzenfeld

01/03/2017

Mest læste i dag

Gennem de senere år er der kommet mere og mere fokus på at mindske vores kødforbrug, og selvom de fleste danskere stadig synes, at kød hører hjemme på middagstallerkenen, så har mange familier alligevel skåret ned for indtaget af kød.

Og faktisk er der flere gode grunde til at forsøge at holde igen med dit kødforbrug. Det skriver Søndagsavisen.

Det gavner nemlig på flere parametre, hvis du vælger at holde bare én kødfri dag om ugen.

Her får du fem gode grunde til at snuppe en vegetardag hver uge:

1. Spar på vandet: Studier har vist, at der til produktionen af bare ét enkelt kilo oksekød går 15.400 liter vand. De mængder sparer du, ved at spare på kødet.

2. Red regnskoven: Store arealer af Brasiliens regnskov bliver fældet for at dyrke foder til de mange landbrugsdyr, der opdrættes i vores del af verden. Dermed betyder mindre kød mere regnskov.

3. Mindst drivhusgasser: Verdens kødproduktion udleder 18 procent af de samlede drivhusgasser – det er mere end transportsektoren. Så drop ikke kun bilen – drop kødet.

4. Undgå sygdomme: Et studie fra Oxford Universitet har fastslået, at et stort indtag af kød og mælkeprodukter øger risikoen for blandt andet kræft, hjerteproblemer og fedme.

5. Prisen: Kød er ikke billigt, så hvis du beslutter dig for mindst én ugentlig kødfri dag, så vil du også få flere penge i madbudgettet.