Liam begik én fejl på sin bytur, og det kostede ham livet: Nu advarer hans far andre unge

Dagen før nytårsaften 2012 blev skæbnesvanger for den australske teenager Liam Davies, der var ude at rejse i Indonesien med nogle venner. Det skriver det newzealandske medie NZ Herald

Teenageren trådte ind på 24-timers-strandbaren “Rudy’s Pub and Restaurant”, der var vel forberedt på den kommende fest på øen Gili Trawangan. 

Hylderne bugnede således af diverse alkoholiske drikkevarer – nogle af dem kendte Liam hjemmefra, mens andre flasker bar ukendte mærkater på sig.

Liam pegede ifølge vidneudsagn på en flaske med Smirnoff Vodka og spurgte, om den indeholdt ægte og importeret alkohol. Spørgsmålet kunne have været afgørende og i sidste ende have reddet hans liv, hvis ikke bartenderen valgte at lyve med svaret “ja”. Liam bad tilmed en smule mistroisk bartenderen om at åbne en ny flaske, der ikke var taget hul på, hvilket de tre venner fik.

Læs også: Mor advarer andre forældre efter tur på stranden går helt galt

Tre dage efter lå Liam i koma, hjernedød og uden for rækkevidde, hvilket til sidst betød, at hans familie måtte træffe den svære beslutning at slukke for respiratoren.

Alkoholen i flasken var langt fra ægte Smirnoff eller alkohol, men derimod en dødelig blanding af methanol og det lokale indhold “arak”.

- Jeg tror, at australske og newzealandske unge er mere opmærksomme på faren i dag, men euopæiske turister, der tager til den region, har ingen ide om problemet, siger Liams far, Tim Davies, der dermed forsøger at advare andre unge og tilrejsende til Asien.

I dag, cirka fire år efter, er problemet kun blevet værre, mener han, og han og konen har derfor dedikeret store dele af deres liv til at gøre opmærksom på problemet, der bunder i en hel industri af alkohol-falskneri. 

Familien håber, at der kan være med til at forhindre, at andre drikker den falske og livsfarlige sprit, når de tager på tur til Asien eller andre steder, hvor forfalsket alkohol står på hylderne, men siden Liam døde, har samme type forgiftning desværre kostet en del unge mennesker livet. 

Læs også: Far advarer: Vask dine hænder, før du rører ved en baby

 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip