Elektriker fik 14.000 volt gennem kroppen - fik stjerneformede øjne

Foto: The New England Journal of Medicine

En 42-årig elektriker har yderst usædvanligt et stjerneformet mønster i sine øjne, efter han fik stød med 14.000 volt i en arbejdsulykke.

Den amerikanske elektriker er nu blevet genstand for øjenlægers nysgerrighed, efter hans egen læge skrev om hans særlige tilfælde i The New England Journal of Medicine.

Manden blev ramt af det voldsomme stød i venstre skulder, og 14.000 volt passerede gennem hans krop og efterlod betydelige skader - blandt andet på hans optiske nerve, der forbinder øjet med hjernen.

Fire uger efter ulykken tog manden til lægen med synsproblemer. Her viste det sig, at det kraftige stød havde givet ham grå stær, der er en uklarhed på øjets linse. Hos manden her, havde stæren helt usædvanligt stjerneform.

Læs også: Bruger du briller? Så skal du lægge denne makeup

Manden måtte opereres og fik implanteret nye linser, men hans syn er fortsat meget nedsat.

- Øjet er som et kamera. Hvis linsen er skadet, kan den erstattes af en ny, men hvis "filmen" - i dette tilfælde den optiske nerve og nethinden - er skadet, får du aldrig et godt billede, siger mandens øjenlæge, Bobby Korn fra universitetet i San Diego ifølge livescience.com.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se billeder af mandens usædvanlige øjne her:

 

Dagens Gossip

Dagens TV