Barnepige afslører endelig: Dette skete den nat Maddie forsvandt

Privatfoto

En barnepige løfter nu sløret for, hvad der foregik den nat for knap 10 år siden, da britiske Madeleine McCann forsvandt under en familieferie i Portugal.

Siden britiske Madeleine ’Maddie’ McCann forsvandt under en ferie i Portugal for knap 10 år siden, har teorierne om den dengang fireårige piges forsvinden været mange.

Nu har sagen dog fået ny næring, efter at en ansat på det hotel, hvor familien McCann boede, har løftet sløret for, hvad det var for et sted, den lille pige forsvandt fra 3. maj 2007. Det skriver britiske Daily Mirror.

Den kvindelige ansatte arbejdede som barnepige på det portugisiske ferieresortet The Ocean Club i byen Praia da Luz, da Maddie boede der med sine forældre.

Barnepigen fortæller, at området allerede dengang var berygtet, og at en pige var blevet overfaldet året før McCann-familien besøgte stedet.

Privatfoto

Barnepigen, som ønsker at være anonym, fortæller, at de ansatte på hotellet fik en fløjte, de kunne bruge, hvis de blev overfaldet:

- Vi fik at vide, at ’her er en voldtægtsfløjte. I må ikke gå nogen vegne alene - nogensinde’. En pige blev angrebet cirka et år før i Praia da Luz. Det lød bestemt ikke som et familieresort i mine ører, forklarer barnepigen til Daily Mirror. 

Hun fortæller også, at hun tydeligt husker Maddies forældres reaktion, efter at deres lille pige var forsvundet, og at moderen, Kate McCann, var utroligt oprevet over situationen.

Læs også

Ung pige spørger sin far, om hun må fjerne sin hijab - nu spredes hans svar som en steppebrand

- Hun løb frem og tilbage. Den værst tænkelige ting havde lige overgået hende. Hun græd og var nærmest i en helt kaotisk sindstilstand, og Gery var også meget oprevet. Hvad jeg virkelig husker omkring ham, var, at han gik og ledte under bilerne. Jeg glemmer det aldrig, lyder det fra den ansatte på The Ocean Club.

Hun fortæller også, at hun umiddelbart efter Maddies forsvinden forsøgte at berolige den ulykkelige mor Kate McCann:

- Jeg tror, jeg sagde noget i stil med ’hun skal nok blive fundet, den slags ting sker hele tiden’,  lyder det fra barnepigen, der dog ikke fik ret.

For Maddies skæbne er stadig uvis, og de sidste ti år har mennesker verden over haft travlt med at gætte på, hvad der skete den aften i maj.

En af de udbredte teorier er, at forældrene Gerry og Kate McCann selv stod bag deres datters forsvinden, men denne teori giver barnepigen ikke meget for.

Maddies forældre, Kate og Garry McCann. Foto: AP

Hun fortæller, at hun ofte bliver spurgt, hvorvidt hun tror, at forældrene var skyld i deres datters forsvinden og måske død, men hun insisterer på, at det ikke er muligt:

- For det første på grund af timingen og for det andet på grund af stedet samt deres reaktioner. Det er ikke muligt, slår barnepigen fast.

Kvinden forklarer også, at politiet først ankom efter 90 minutter, og at folk bare gik ind og ud af den engelske families ferielejlighed, hvilket potentielt kan have ødelagt bevismaterialer i sagen.

I 2012 blev der lavet en computeranimeret illustration af, hvordan Maddie ville se ud fem år efter hendes forsvinden. Foto:  AP

- Jeg mener, at mange ting burde have været gjort anderledes. Desværre har konsekvenserne været katastrofale, siger hun til Mirror og understreger, at det portugisiske politi - efter at have interviewet hende i 2007 - undlod store dele af hendes vidneudsagn i deres efterforskning.

Læs også: Detektiv er ikke i tvivl: Her skal I lede efter Maddie

 

 

 

Dagens Gossip