Hun meldte sig syg for at tag en ‘mental fridag’ - nu spredes chefens geniale svar som en steppebrand

Foto: Madalyn Parker/Shutterstock

Da Madalyn Parker skrev en ærlig sygemelding til sin chef, fik hun et overraskende svar tilbage.

Når vi melder os syge fra jobbet, er det som regel på grund af en influenza, et brækket ben eller noget andet håndgribeligt. Men da Madalyn Parker, en webudvikler hos det amerikanske firma Olark Live Chat, for nylig meldte sig syg, var det hendes mentale velvære, der havde brug for at et par dages fri.

Det fortæller engelske Metro

I en email med titlen “Hvor er Madalyn” skrev den unge kvinde det kort, ærligt og redeligt, som det var: “Jeg tager fri i dag og i morgen for at fokusere på mit mentale helbred. Forhåbentlig vil jeg være tilbage næste uge, udhvilet og 100% klar igen.” 

Nu kunne man måske frygte, at den forklaring ikke blev taget for gode varer, eller at Madalyn ville blive bedt om at uddybe nærmere. Men lidt efter vendte hendes øverste chef, Ben Congleton, tilbage med en drøm af et svar. Han skrev nemlig: 

‘Jeg vil personligt takke dig for at at sende emails som denne. Når du gør det, er det en reminder til os om, at sygedage også kan handle om det mentale helbred – og jeg kan ikke forstå, det ikke er standard på alle arbejdspladser. Du er et forbillede for os alle og hjælper med at bryde stigmatiseringen, så vi alle kan komme “hele” på arbejde.” 

Foto: Madalyn Parker

Madalyn var så glad for svaret, at hun tog et screen shot og offentliggjorde mail-udvekslingen på Twitter, og her har det allerede fået mere end 30,000 likes og blevet delt mere end 8,000 gange. 

Efterfølgende har Ben Congleton skrevet et blogindlæg, hvor han uddyber sine overvejelser omkring arbejdsmiljø og pleje af psyken. Her skriver han blandt andet:

“Jeg havde ingen idé om, at mit svar (til Madalyn, red.) ville få al den opmærksomhed – og for mig beviser det bare, at mit syn på det mentale helbred er ukonventionelt… Det gik op for mig, hvor stor betydning min email havde, før jeg begyndte at læse nogle af de svar, der kom på Madalyns tweet. Nogle af dem gav mig ligefrem tårer i øjnene.” 

Nu kan man kun håbe, at Madalyns åbenhed og chefens forståelse og taknemmelighed vil sprede sig endnu i erhvervslivet og på andre arbejdspladser, hvor psykisk sygdom og mentale lidelser stadig er et tabu.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip