12 ukrainske soldater blev dræbt i busulykke

Mindst 12 ukrainske soldater omkom, og 18 blev kvæstet, da en bus kolliderede med et militærkøretøj i den krigshærgede østlige del af Ukraine, oplyser Nationalgarden i Kijev.

Soldaterne var på vej til et vagtskifte, da ulykken skete mandag aften under dårlige vejrforhold.

Kampene i Ukraine fortsætter, selv om de ukrainske myndigheder og de prorussiske separatister i september sidste år indgik en våbenhvileaftale. Situationen synes dog noget forbedret i de seneste dage.

Ukraines hær berettede fredag om den første dræbte soldat i 2015. En soldat mistede livet, og fem blev såret, da prorussiske oprørere angreb dem.

I 2014 mistede over 4700 mennesker livet i konflikten i det østlige Ukraine.

Konflikten har udløst den værste krise i forholdet mellem Rusland og Vesten siden den kolde krig.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, skal efter planen møde Ruslands præsident, Vladimir Putin, til nye fredsdrøftelser i Kasakhstan 15. januar.

Den franske præsident, François Hollande, og Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skal ifølge planen også deltage i mødet.

Ukraines regering og de prorussiske separatister udvekslede sidst i december 145 ukrainske soldater og 225 prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip