Haveekspert deler smart tip: Sådan fjerner du ukrudt mellem fliser med et snuptag

Skrevet af Henrik R

4 uger siden

|

21/04/2024
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Vi kender alle til det ukrudt der gror mellem fliser og som kan være næsten umuligt at hive op.

Dagens topnyheder

En populær gartner på TikTok har delt sin mest pålidelige teknik til at fjerne irriterende ukrudt fra sin terrasse på få sekunder – og det er billigt.

Det skriver Express

Svaret er ifølge eksperten at hælde kogende vand direkte på ukrudtet.

Løsner i løbet af få sekunder

Kogende vand chokerer øjeblikkeligt plantens rodnet og hjælper det med at løsne sig på få sekunder, hvilket betyder, at det derefter kan trækkes fra jorden med minimal indsats.

Du skal blot sætte din kedel til at koge eller bringe noget vand i kog i en gryde, og derefter hælde det i hullerne mellem fliserne på din udendørs terrasse.

Det smarte trick kan dog også bruges hvis du har flisebelægninger andre steder for eksempel i din indkørsel.

Dræber ukrudtet med det samme

Mange ivrige gartnere, der afslører deres ukrudtsdræbende hacks på Reddit, har støttet brugen af ​​kogende vand til at fjerne ukrudt, og hyldet det oversete hack som et af de mest effektive.

"Brug ikke giftige stoffer til at dræbe dit ukrudt, bare brug kogende vand. Det virker bedre og dræber øjeblikkeligt ukrudtet." skrev en bruger på forummet.

Brugen af ​​varmt vand er især nyttig, når ukrudt er spredt over et stort overfladeareal, ifølge haveeksperter ved Iowa State University.

"Kogende vand vil fungere som et kontakt-'herbicid' og dræber kun den del af planten, det kommer i kontakt med," forklarer uddannelsesorganet og fortsætter: "Det er mest effektivt på ungt, nyligt opstået ukrudt."

To ekstra tips

Selvom planten ikke er trukket op, vil den begynde at visne i løbet af en eller to dage efter at være blevet kogt, uanset om det er på en havegang eller indkørsel.

Hvis ukrudtet stadig er for ungt til at trække op fra jorden, vil påføring af natron dræbe dem ved roden og forhindre yderligere vækst.

Alternativt vil en udfyldning af hullerne i belægningen med en sealer skabe en fysisk barriere, som ukrudt ikke kan trænge igennem, men dårligt vejr risikerer at ødelægge dets udseende.