14 fodboldfans dræbt i sammenstød i Kairo

Mindst 30 fodboldfans er dræbt under sammenstød i forbindelse med en fodboldkamp i en forstad til den egyptiske hovedstad, Kairo. Det oplyser lægekilder til avisen Al-Ahram.

Kort forinden havde den egyptiske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet Reuters meddelt, at 22 mennesker var omkommet.

- De døde af kvælning og blev mast ihjel efter at have fået tåregas, siger en lægekilde til Al-Ahram.

En kilde på Ahli Bank hospitalet i Kairo sagde tidligere søndag aften, at man her har fået 14 omkomne ind.

Det statslige nyhedsbureau Mena skriver, at mindst 25 er kommet til skade, flere med knoglebrud.

Tumulten opstod, da politiet og sikkerhedsvagter forsøgte at forhindre tilhængere af fodboldklubben Zamalek i at komme ind på et stadion i Kairo søndag og se en førsteliga-kamp mellem Zamalek og klubben ENPPI.

Det var en topkamp, som mange ville ind til, men der var kun 10.000 billetter til kampen.

- Zamaleks fans forsøgte at trænge ind med vold, og vi blev nødt til at forhindre dem i at beskadige offentlig ejendom, siger det egyptiske indenrigsministerium ifølge Al-Ahram i en udtalelse.

Zamaleks fanklub, der kalder sig Ultras White Knights, skrev allerede tidligere på aftenen på sin hjemmeside, at 22 er dræbt.

Klubben afviser ministeriets udlægning af begivenhederne og siger, at mange fans blev mødt af tåregas, da de forsøgte at komme ind til kampen.

Ifølge klubben var der kun åbnet en enkelt indgang for de mange fans ved "et lille metalhegn omgivet af pigtråd".

Der er tale om den mest voldsomme fodboldrelaterede begivenhed i Egypten siden 2012, da over 70 fodboldfans blev dræbt under et masseslagsmål på et stadion i den nordlige by Port Said.

På trods af søndagens dødelige sammenstød uden for stadion gik kampen i gang som planlagt, men premierministerens kontor udsendte senere en meddelelse om, at de næste kampe i ligaen vil blive udskudt.

Meddelelsen retter skylden for de blodige begivenheder mod de fodboldfans, der forsøgte at komme ind på stadion og ifølge ministeriet angreb politifolk på stedet, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip