25-årig idømmes fængsel for at skubbe kendt K-profil

Det skal koste en 25-årig mand tre måneder i fængsel at skubbe til den konservative politiker Rasmus Jarlov under en demonstration mod salget af Dong sidste år.

Det er ifølge dommer Bodil Toftemann i Københavns Byret ikke fundet bevist, at han også slog politikeren, hvilket han ellers også var anklaget for.

Manden får desuden straffen for ved en anden episode at have kastet en glasflaske mod en flok betjente.

Episoden på Christiansborgs Slotsplads fandt sted 29. januar sidste år.

Ifølge både den 25-årige og Rasmus Jarlov begyndte sammenstødet med, at Jarlov og to af hans venner var i gang med at lave et banner, hvorpå der stod "ja tak til salg".

Modsat resten af demonstrationen mente de tre nemlig, at salget af Dong ville være en god idé.

Den 25-årige besluttede at tage banneret fra dem for at "drille dem". Derefter løber en af Jarlovs venner efter ham ind i demonstrationen for at få det tilbage.

Herfra har der været stor uenighed blandt vidnerne om, hvad der skete. Alle er enige om, at episoden på den ene eller anden måde udviklede sig aggressivt. Men uenigheden ligger i, hvem der skubbede først.

Ifølge Jarlovs ven bliver han i 10 minutter omringet af aggressive autonome, som skubber til ham.

På et tidspunkt kommer Jarlov ind i billedet.

En journalist til stede ved demonstrationen fortalte som vidne i retten, at han så den 25-årige mand bøje Jarlov forover, mens han tildelte ham slag i mave- eller brystregionen.

Jarlov selv har sagt, at han gentagne gange fik stød ind på kroppen, hans telefon blev trampet på, og han blev ramt i ansigtet af slag.

Den 25-årige har derimod forklaret, at de to parter begyndte at skubbe til hinanden, efter at den 25-årige havde lagt sig imellem, da Jarlov skubbede til en af hans bekendte.

Under sagen vidnede en politibetjent, som klædt i civilt var til stede ved demonstrationen. Han blandede sig ved afslutningen af optøjerne.

Den nu dømte mand forklarede ham, at han ikke har været voldelig. For ville han være det, havde det hele set anderledes ud - han går nemlig til kampsport.

- På det tidspunkt kommer hr. Jarlov ind fra højre og råber "jeg smadrer dig". Han følte sig provokeret over den tiltaltes kommentar, siger betjenten i retten.

Den 25-årige anker til frifindelse for at have skubbet Rasmus Jarlov.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip