Afrikansk film stak af med syv Cesar-priser

Den afrikanske film "Timbuktu", der er nomineret til en Oscar i kategorien for bedste udenlandske film, vandt hele syv Cesar-statuetter ved den franske filmbranches svar på den årlige filmfest i Los Angeles, der finder sted på søndag.

Filmen, der er instrueret af Abderrahmane Sissako fra Mauretanien, fik blandt andet en Cesar for årets bedste film ved prisuddelingen sent fredag aften i Paris.

Den betragtes som den første film fra Mauretanien, der er i spil til en Oscar, men den er finansieret og produceret i Frankrig.

"Timbuktu", der fik verdenspremiere ved Cannes-festivalen sidste, fortæller historien om en by kontrolleret af jihadister.

Den gamle handelsby i Mali, som lægger navn til filmen, blev erobret af væbnede islamister under oprøret i den nordlige del af landet i 2012. Timbuktu er siden blevet generobret af militæret med støtte fra soldater fra den tidligere kolonimagt Frankrig.

Prisen som bedste udenlandske film gik for øvrigt til den fransk-canadiske "Mommy".

Aftenens største overraskelser var, at Pierre Niney løb med prisen som bedste skuespiller for sin præstation i "Yves Saint Laurent" og Adele Haenel som bedste skuespillerinde for sin rolle i "Love at First Fight".

Det var 40. gang, at Cesas-priserne blev uddelt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip