Al-Shabaabs efterretningschef overgiver sig i Somalia

Et af den militante gruppe Al-Shabaabs øverste medlemmer har lørdag overgivet sig til de somaliske myndigheder.

Zakariya Ahmed Ismail Hersi skal have titlen som efterretningschef i den islamistiske gruppe, skriver lokale medier.

USA har udlovet en samlet dusør på tre millioner dollar på højtstående folk i al-Shabaab. Ifølge somaliske myndigheder overgav efterretningschefen sig i et område, hvor Somalia grænser op til Kenya og Etiopien.

- Zakariya Ahmed var en meget højtstående person, der arbejdede sammen med Godane, siger militærets talsmand James Muse, der henviser til den tidligere al-Shabaab-leder Ahmed Abdi Godane, der blev dræbt ved et amerikansk angreb i september.

- Han havde ansvaret for efterretninger og økonomi. Han var en af de øverste al-Shabaab-ledere. Amerikanerne har sat en høj pris på deres hoveder, siger Muse.

En anden talsmand fra det somaliske militær siger, at Zakariya Ahmed Ismail Hersi skjulte sig i et hus i en grænseby. Her tog han selv kontakt til myndighederne for at meddele, at han ville overgive sig.

Andre efterretningskilder siger, at overgivelsen er motiveret af intern splid i al-Shabaab, der har resulteret i blodige opgør mellem de øverste medlemmer i den militante gruppe.

Der er umiddelbart ingen kommentar fra den islamistiske gruppe, som står bag mange blodige angreb.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip