Ansat i regering i flov drone-ulykke over Obama-bolig

En mindre drone, som natten til mandag styrtede ned tæt ved Det Hvide Hus, var sendt i luften af en ansat i den amerikanske regering, skriver New York Times.

Secret Service evakuerede tidligt mandag hele komplekset omkring præsident Barack Obamas embedsbolig, og sikkerhedstjenesten har i løbet af dagen forsøgt at opklare, hvem der havde sendt fartøjet i luften.

Den regeringsansatte, som har valgt at forklare sig over for sikkerhedstjenesten, arbejder ikke i Det Hvide Hus.

Droneejeren fortæller ifølge avisen, at det ikke var hans hensigt at sende sin quadrokopter ind over hegnet til Det Hvide Hus, hvor dronen styrtede ned i et træ på en græsplæne syd for embedsboligen.

Quadrokopteren, som er 61 centimeter i diameter, blev observeret flyvende i lav højde lidt over klokken tre natten til mandag lokal tid, før den styrtede.

En talsmand for Det Hvide Hus, Josh Earnest, bekræftede tidligere mandag over for journalister, som er på rejse med Barack Obama i Indien, at hændelsen efterforskes.

Ifølge talsmanden skulle der ikke umiddelbart være tegn på "en aktuel trussel mod personer" i Det Hvide Hus.

Secret Service har været under særligt opsyn i kølvandet på flere hændelser, og chefen for sikkerhedstjenesten trådte tilbage i fjor.

En uafhængig undersøgelse har konkluderet, at der er behov for øget sikkerhed og flere officerer i tjenesten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip