Ansatte og arbejdsgivere støtter stop for afgift

SF's gruppeformand, Jonas Dahl, skoser regeringen for at svigte reklameafgiften, som SF stod bag, da partiet stadig var med i S-R-SF-regeringen.

- Det er virkelig ærgerligt, at regeringen nu løber fra vores aftale om reklameafgiften. Vi er uenige med skatteministeren i, at afgiften ikke er nødvendig. Hvert år får en husstand i hovedstaden smidt godt 60 kilo reklamer i postkassen, siger Jonas Dahl i en pressemeddelelse.

Derimod glæder det Dansk Erhverv, at regeringen dropper reklameafgiften

- Det er rigtigt at droppe reklameafgiften, siger Dansk Erhvervs markedschef, Lotte Engbæk Larsen, i en pressemeddelelse.

- De danske virksomheder skal kunne levere vækst og arbejdspladser, og det fremmer man ikke ved at indføre nye afgifter, som øger omkostningerne, hæver priserne, mindsker prisgennemsigtigheden og skævvrider konkurrencen.

HK mener, at flere hundrede grafiske job reddes på trykkerier, fordi reklameafgiften forsvinder.

- Afgiften var fra starten et fejlskud, der ikke tog højde for den høje miljøstandard på danske trykkerier, siger Simon Tøgern, der er formand for HK/Privat, der organiserer de grafiske arbejdere, i en skriftlig kommentar.

- Det er sådan en 70'er-hippietanke, at reklamer skal bekæmpes med afgifter. Men heldigvis er afgiften blevet indhentet af virkeligheden.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, kalder det valgflæsk, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) skrotter reklameafgiften kort før valget efter tre års hårdnakket forsvar.

- Det er rart, at regeringen endelig er kommet til fornuft. Man kan undre sig over, hvorfor den er kommet på klogere tanker kort før et folketingsvalg. Det er selvfølgelig et led i valgkampen, at den prøver at fjerne dårligdomme, siger Torsten Schack Pedersen.

Han bifalder dog ikke, at regeringen i stedet hævet afgiften på en pakke cigaretter med en krone.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip