Australien dropper værtskaber: Fifa skal rydde op først

Det australske fodboldforbund (FFA) offentliggjorde i sidste måned, at landet havde planer om at ansøge om at arrangere fodbold-VM for kvinder i 2023.

Tirsdag kom der imidlertid den modsatte besked fra australierne til Fifa, som på det seneste har været ramt af flere korruptionsanklager.

- I det nuværende klima vil FFA ikke ansøge om at afholde nogen af Fifas turneringer, skriver FFA i en udtalelse tirsdag.

Australien ansøgte om at afholde VM for herrer i 2022, men tabte kampen om værtskabet til Qatar.

Qatars værtskab bliver i øjeblikket efterforsket af schweiziske og amerikanske myndigheder, som også undersøger flere andre sager om tildeling af værtskaber.

- FFA har gjort det helt klart, at Fifa trænger til en stor reform. Fifas problemer stikker dybt, og forbundet har fået en kultur, som har udviklet sig over flere årtier.

- Indtil den nuværende model ændres, er det vanskeligt at se, at FFA kommer til anbefale Australien som ansøgernation, hedder det i udtalelsen.

Korruptionsanklagerne fik i sidste uge blandt andet Sepp Blatter til at gå af som Fifa-præsident.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip