Ballonskippere slår to rekorder på rejse over Stillehavet

Med tusindvis af kilometer tilbagelagt og knap 200 timer i luften har to ballonskippere sat dobbeltrekord i løbet af deres færd på tværs over Stillehavet.

50-årige Troy Bradley fra USA og russeren Leonid Tjukhtjaev på 58 år lettede med deres luftballon Two Eagles om morgenen lokal tid 24. januar fra Saga i det sydlige Japan.

Torsdag lykkedes det dem at slå rekorden for den længste distance i en luftballon nogensinde, da de passerede 8467 kilometer-mærket, skriver nyhedsbureauet AFP.

Fredag slog de så rekorden for længste rejsetid i en ballon, da de ifølge AFP havde været i luften i længere tid end den tidligere verdensrekord, som lød på 137 timer, fem minutter og 50 sekunder.

Og de er fortsat ikke helt i mål. Natten til lørdag dansk tid svæver de to ballonskippere efter godt 149 timer i luften og 10.195 kilometer bag sig ud for den mexicanske kyst.

Det er planen, at de i løbet af lørdagen lander i Mexicos Baja California-region efter at have rejst de sidste omkring 600 kilometer.

- Indtil videre går det strålende. Vi har fremragende forhold, siger Bradley over en satellittelefon til hjemmesiden pacificballoon.com.

Ved afrejsen lørdag i sidste uge medbragte ballonen 10.000 kubikmeter helium, hvilket gør den i stand til at blive i luften i op til 10 dage.

I første omgang var planen, at ballonskipperne skulle have nordamerikansk jord under fødderne efter deres rekordtur, men på grund af vejrforholdene blev kursen ændret til mexicanske himmelstrøg.

Duoen er den første til at gøre et forsøg med en luftballon tværs over Stillehavet siden 1981. Her fløj ballonen Double Eagle V fra Nagashima i Japan til den nordvestlige del af den amerikanske delstat Californien.

Kapslen under Two Eagles' ballon, hvor skipperne opholder sig, vejer 100 kilo. Den beskrives som mindre end en stor dobbeltseng - en såkaldt king-sized bed. Bradley og Tjukhtjaev holder sig mætte ved hjælp af frysetørret mad og specielt køkkenudstyr.

Ifølge pacificballoon.com kan det tage uger eller måneder, før de to verdensrekorder officielt er verificeret ved hjælp af måleudstyr og anden nødvendig dokumentation.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip