Banker vil forkæle byboerne

Skrevet af admin

02/01/2015

Dagens topnyheder

Bankkunder, der bor i byerne, kan glæde sig over, at bankerne vil koncentrere indsatsen om at vinde deres gunst.

Det betyder, at de får en billigere bank end kunder i landets yderområder, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen præsenterer Nykredit i 2015 et nyt kundeprogram, og herefter vil selskabet forsøge at kapre kunder i storbyerne. Her sidder Danske Bank, Nordea og Jyske Bank på 75 procent af kunderne.

- På den måde undgår vi at genere vores samarbejdspartnere i Totalkreditsamarbejdet - altså regional- og lokalbankerne, siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit til Jyllands-Posten.

Det får flere eksperter til at vurdere, at byboerne kan se frem til billigere bankprodukter.

- Det har altid været sådan, at det er bedst at købe en vare, hvor konkurrencen er hårdest, og det er den i byerne. Det gælder også for bankprodukter, siger Lars Krull, forsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Jyllands-Posten.

Allerede i dag får kunder i byerne billigere bankprodukter, lyder det fra Mybanker.dk over for avisen.

- Renten på andelsboliglån er et godt eksempel. Bankerne tilbyder væsentlig lavere renter til gode andelsboligforeninger i storbyerne i forhold til andelsboligforeninger i yderområderne, siger John Norden, administrerende direktør i Mybanker.dk.

De tre store banker tager den øgede konkurrence fra Nykredit om bykunderne med ro. I Danske Bank siger Thomas Mitchell, direktør for privatkundeafdelingen, at man altid hilser konkurrence velkommen.

- Det er grundlæggende i kundernes interesse, fordi vi hver eneste dag skal være helt oppe på tæerne og gøre os fortjent til, at danskerne vælger os som bankforbindelse, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/