Banker vil forkæle byboerne

Bankkunder, der bor i byerne, kan glæde sig over, at bankerne vil koncentrere indsatsen om at vinde deres gunst.

Det betyder, at de får en billigere bank end kunder i landets yderområder, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen præsenterer Nykredit i 2015 et nyt kundeprogram, og herefter vil selskabet forsøge at kapre kunder i storbyerne. Her sidder Danske Bank, Nordea og Jyske Bank på 75 procent af kunderne.

- På den måde undgår vi at genere vores samarbejdspartnere i Totalkreditsamarbejdet - altså regional- og lokalbankerne, siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit til Jyllands-Posten.

Det får flere eksperter til at vurdere, at byboerne kan se frem til billigere bankprodukter.

- Det har altid været sådan, at det er bedst at købe en vare, hvor konkurrencen er hårdest, og det er den i byerne. Det gælder også for bankprodukter, siger Lars Krull, forsker og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, til Jyllands-Posten.

Allerede i dag får kunder i byerne billigere bankprodukter, lyder det fra Mybanker.dk over for avisen.

- Renten på andelsboliglån er et godt eksempel. Bankerne tilbyder væsentlig lavere renter til gode andelsboligforeninger i storbyerne i forhold til andelsboligforeninger i yderområderne, siger John Norden, administrerende direktør i Mybanker.dk.

De tre store banker tager den øgede konkurrence fra Nykredit om bykunderne med ro. I Danske Bank siger Thomas Mitchell, direktør for privatkundeafdelingen, at man altid hilser konkurrence velkommen.

- Det er grundlæggende i kundernes interesse, fordi vi hver eneste dag skal være helt oppe på tæerne og gøre os fortjent til, at danskerne vælger os som bankforbindelse, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip