Beskæftigelsesminister: Vi har stadig et opsving til gode

Som beskæftigelsesminister var det selvfølgelig godt nyt for Henrik Dam Kristensen (S), at beskæftigelsen i november nåede et højdepunkt i fem år.

At 2.581.736 mennesker var i job glæder den socialdemokratiske minister, som særligt hæfter sig ved, at fremgangen i beskæftigelsen har varet ved siden midten af 2013.

- Det er et langt, sejt træk, der skal til. Men siden foråret 2013 er der skabt mere end 40.000 nye private arbejdspladser i Danmark.

- Og ser vi alene på den private beskæftigelse, så er den steget med 2000 personer fra oktober til november. Det er gode sundhedstegn for økonomi og arbejdsmarked, siger han i en kommentar.

Ministeren er dog forsigtig med at hæve armene alt for højt over hovedet.

- Ledigheden er faldet, og også beskæftigelsen har i en længere periode taget små skridt fremad.

- Men jeg vil alligevel gerne understrege, at vi stadig har det egentlige opsving til gode, og at der fortsat er behov for, at vi holder hånden under dansk økonomi.

Stik imod forventningen er den offentlige beskæftigelse faktisk faldet med 11.000 i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringstid, men det er kun positivt, mener cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den liberale tænketank Cepos.

- Den lavere offentlige beskæftigelse behøver ikke være et problem. Der er den mulighed, at de offentligt ansatte er blevet mere produktive, så man kan få den samme service med færre medarbejdere, siger han.

Mads Lundby Hansen påpeger, at kommunerne formentlig har holdt igen med udgifterne de senere år på grund af den mekanisme, hvor finansminister Bjarne Corydon (S) straffer de kommuner, der ikke har efterlevet de aftalte budgetgrænser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip