Brady sikrer New England Patriots den fjerde Super Bowl

Skrevet af admin

02/02/2015

Dagens topnyheder

New England Patriots besejrede natten til mandag dansk tid Seattle Seahawks 28-24 i en dramatisk Super Bowl med spænding og dramatik til sidste sekund.

Efter de to første quarters havde både Seahawks og Patriots 14 point, men i tredje quarter eksploderede Seahawks med 10 point og gik dermed ind til de afsluttende 15 minutters spilletid med en føring på 24-14.

Seahawks var dermed på vej til at gentage triumfen fra sidste år, da holdet udraderede Denver Broncos og vandt sin første Super Bowl.

Men luften var ikke gået helt af Patriots. Med knap otte minutter tilbage kastede holdets legendariske quarterback Tom Brady en perfekt bold til Danny Amendola i endzone, og afstanden var nu nede på tre point.

Og med to minutter tilbage kom så kastet, der afgjorde kampen, da Julian Edelman lavede et touchdown og bragte Patriots foran.

Seattle Seahawks havde dog ikke givet op, og med 20 sekunder tilbage på kampuret stod holdet bare en meter fra Patriots' endzone.

Men frem for at satse på det mest sikre ved at forsøge at løbe bolden over stregen, valgte Seahawks at forsøge sig med et kast.

Det afgørende kast fra quarterback Russel Wilson blev dog opfanget af Patriots' unge rookie Malcolm Butler, som dermed fratog Seattle den sidste chance for at sikre sig sejren.

- Jeg havde en forudanelse om, at jeg ville lave et stort "play", og det viste sig at blive til virkelighed, siger Butler.

Den glippede mulighed fik temperamentet i kog hos flere spillere, og i de afsluttende sekunder var der optræk til slagsmål, men det blev dysset ned, og så kunne Tom Brady juble over endnu en triumf.

Han kastede fire touchdowns og blev valgt som kampens med værdifulde spiller.

- Det var ikke lige sådan, vi havde forestillet os det, siger han om den forrygende afslutning.

Det er fjerde gang, at Patriots og Tom Brady vinder NFL-finalen i amerikansk fodbold.

Dermed er den 37-årige Brady sammen med Joe Montana og Terry Bradshaw den mest vindende quarterback i NFL's historie. Patriots vandt Super Bowl i 2002, 2004 og 2005.

/ritzau/