Britisk udenrigsminister kalder Putin tyrannisk

Storbritanniens udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, "fører sig frem som en tyran fra midten af det 20. århundrede i forhold til Ukraine".

- Rusland må opgive dets annektering af Krim og begynde at respektere folkeretten, siger Hammond, der deltager i den årlige internationale sikkerhedskonference i München, Tyskland.

Hammond fastslår også, at Ukraines hær ikke kan slå Ruslands hær, og han opfordrer til en politisk løsning på krisen.

- Denne mand (Putin red.) har sendt styrker over internationale grænser og besat et andet lands territorium i det 21. århundrede og ført sig frem som en tyran fra midten af det 20. århundrede, siger Hammond.

Hammond afviste tidligere i weekenden udsagn om, at premierminister David Cameron var blevet "irrelevant", fordi han ikke var involveret i forhandlingerne med Ruslands præsident om Ukraine.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, holdt fredag et maratonmøde i Kreml med Putin, hvor de nåede frem til et udkast for en fredsplan.

Hammond siger, at det er "uhyrligt", at nogen påstår, at Tyskland og Frankrig handler selv. Han henviser til, at der slet ikke kan findes nogen løsning på krisen uden USA, som heller ikke var med ved mødet i Moskva.

"Hvor er Storbritannien?", hed det på forsiden af avisen The Times lørdag.

Hammond fremhæver, at briterne har spillet en nøglerolle for at få sanktioner mod Rusland på plads. Han tilføjede, at Merkel har en særlig "kanal" eller tilgang til Putin, som er betydningsfuld og som fremmer chancerne for at finde en effektiv løsning.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip