Børnehjem politianmeldt: Daglig vold og omsorgssvigt

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Børne- og ungehjemmet samt dets ledelse er nu politianmeldt.

Dagens topnyheder

Efter en rystende dokumentar fra TV 2, der afslørede grove magtanvendelser på døgninstitutionen Nexus, har Social-, Bolig- og Ældreministeriet reageret hurtigt ved at politianmelde både den nuværende og tidligere ledelse samt flere tidligere ansatte.

Det skriver Ekstra Bladet.

Dokumentaren, som har sendt chokbølger gennem systemet, indeholdt vidnesbyrd fra 31 tidligere anbragte børn ved den nordsjællandske institution. Disse børn beskrev en hverdag med omsorgssvigt og voldelig adfærd, hvor unødig magtanvendelse var en del af dagligdagen.

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil udtrykte sin bestyrtelse over situationen:

"Ingen børn og unge skal opleve vold og nedværdigelser, mens de er anbragt uden for hjemmet. Det er helt uacceptabelt," sagde hun i en pressemeddelelse.

"De forhold, der ifølge TV 2's dokumentar har fundet sted på Nexus over en længere periode, er dybt bekymrende."

Hiver fat i kommunen

Som reaktion har ministeriet også krævet en fuld redegørelse fra Københavns Kommune, der er ansvarlig for driften af Nexus. Kommunen er blevet opfordret til at forklare, hvordan de vil forebygge lignende hændelser i fremtiden og sikre, at børn og unge i deres varetægt behandles med den værdighed og omsorg, de fortjener.

Yderligere indsigt i dokumentaren afslører, at flere tidligere ansatte stod frem og erkendte deres deltagelse i en kultur af vold på institutionen.