Charlie Hebdo udkommer i næste uge trods angreb

Selv om 10 ansatte på det franske satiremagasin Charlie Hebdo blev dræbt onsdag, udkommer ugebladet i næste uge.

Det bekræfter redaktør Patrick Pelloux til AFP.

De overlevende og tidligere medarbejdere på magasinet vil torsdag mødes til redaktionsmøde med henblik på at udgive magasinet i næste uge efter onsdagens angreb.

Fire af Frankrigs mest kendte tegnere og seks andre ansatte på magasinet mistede livet under onsdagens angreb, hvilket har ført til tvivl om magasinets fremtid.

Bladet ventes dermed at udkomme onsdag. Det udkommer for at vise, at "stupiditet ikke vil vinde", siger Patrick Pelloux.

Journalist Caroline Fourest siger til Jyllands-Posten, at ansatte er i gang med at ringe rundt for at samle et hold af tidligere ansatte.

- Vi fortsætter med at kæmpe med vores våben, som er blyanter, viskelæder og blokke. Hvis de kan stoppe bladet fra at udkomme, kan man lige så godt stoppe demokratiet.

- Det er det, de vil. De vil tvinge os til at blive lige så brutale og hadefulde som dem selv ved at dræbe dem, der er i stand til at få os til at smile og grine, siger hun.

Foruden de 10 ansatte mistede to betjente livet under angrebet i centrum af Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip