Danish Crown fyrer 150 slagteriarbejdere

admin

|

04/08/2014

Dagens topnyheder

I alt 150 slagteriarbejdere i Blans, Faaborg, Herning og Ringsted mister nu deres arbejde som konsekvens af færre slagtesvin i de kommende måneder.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Tilførslen af slagtesvin til Danish Crowns slagterier ventes at falde yderligere i de kommende måneder, og derfor tilpasses kapaciteten nu på fire anlæg, lyder det.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde. De i alt 79 medarbejdere var fastansatte.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har overkapacitet, så for at sikre "den bedst mulige effektivitet" flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg i stedet til Blans. Det betyder, at op mod 80 medarbejdere i Faaborg opsiges.

De 80 medarbejdere er ferieafløsere eller midlertidigt ansatte, som blev ansat, efter at lukningen af slagteriet i Faaborg blev meldt ud, oplyser Danish Crown. De berørte medarbejdere er derfor ikke omfattet af den såkaldte socialplan.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser, udtaler produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

- De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer han.

De berørte medarbejdere opsiges i løbet af august og september.

Allerede i januar meldte branchegiganten ud, at de forventede 300 fyringer i løbet af de næste par år som følge af en nedgang i antallet af slagtninger.

Først på sommeren var medarbejderne på slagteriet i Rønne tæt på at miste deres job, da de nægtede at acceptere en betragtelig lønnedgang, som slagterikoncernens ledelse havde stillet dem i udsigt.

De ansatte kæmpede med næb og kløer, og i ellevte time blev der skruet en aftale sammen, som betyder, at medarbejderne fremover skal investere, hvad der svarer til 3,5 procent af deres løn, i arbejdspladsens udvikling, mod at slagteriet ikke lukker i de kommende fem år.

/ritzau/