Presse og Etik

Etik i vores journalistik

Vi tror på at holde tingene ærlige og ligetil. Vi er et nyhedsmedie, med særligt øje for underholdning i ind- og udland, og herunder kan du se, hvad vi står for:

 • Fair dækning: Vi går op i at give jer nyheder, uden at have taget parti.

 • Ingen skjulte agendaer: Vores personlige, politiske og økonomiske interesser kommer ikke i vejen for vores tilgang til journalistik.

 • Kildebeskyttelse: I tilfælde hvor vi taler med- eller videreformidler informationer fra kilder, hvor det er nødvendigt at være anonym, sørger vi naturligvis for at beskytte identiteten.

Sociale medier

Dagens.dk blev stort set født via sociale medier, og vi har derfor en stor og stærk tilstedeværelse på flere af disse. Vi benytter redskaber til at hjælpe med deling af vores indhold på sociale medier. Dette oftest med stor succes, men der kan af og til ske fejl.

Billeder og videoer

Vores brug af billeder og politik på området er som følger:

 • Ægte materiale & genrefoto: I langt de fleste tilfælde vil billederne i vores artikler være ægte fotografier, der afbilleder indholdet til den gældende situation. Vi benytter dog genrefotos i de tilfælde, hvor andre billeder ikke er tilstrækkelige.

  Vi køber billeder på abonnement hos bl.a. Ritzau Scanpix, Presse-fotos.dk, Shutterstock.com. Derudover køber vi videoer hos Newswire Storyful, samt Presse-fotos.dk. I nogle artikler vil der være embeddet indhold fra bl.a. Facebook, Instagram, TikTok, Youtube m.fl.

 • Kildeangivelse: Uanset hvor vi benytter billeder eller videoer fra, vil de blive retsmæssigt krediteret på eller under billedet.

Vores Standarder

Vi stræber efter at holde en høj standard, selvom vi forsøger at se på det meste med et glimt i øjet. Det betyder:

 • Professionel adfærd: Vi opfører os ordentligt i vores journalistiske arbejde.

 • Presseetiske retningslinjer: Vi stræber altid efter at holde os inden for de presseetiske regler. Vi står bag vores indhold, og derfor er Dagens.dk også tilmeldt Pressenævnet.

 • Ansvar: Vi sørger for, at vores indhold er præcist og troværdigt.

 • Klager: Vi tager klager seriøst, og mener du, at vi har begået fejl eller skrevet noget, der ikke er sandfærdigt, hører vi gerne fra dig. Du kan kan få informationer til, hvordan du sender en klage på vores klageside.

Vi er her for at give jer underholdning og nyheder, så i både får fyldt jeres behov for relevante nyheder i dagligdagen, men ligeledes går herfra med et smil på læben eller et rysten på hovedet. Det er vores løfte til jer!