Dansk Erhverv: Vækst er ny regerings vigtigste opgave

Skrevet af admin

19/06/2015

Dagens topnyheder

Ambitionerne på vegne af erhvervslivet skal være større, og det skal en ny, blå regering med Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen arbejde hårdt for, mener Dansk Erhverv.

- En ny regerings hovedopgave bliver at gøre Danmark klar til vækst. Derfor skal en ny regering løfte ambitionsniveauet på dansk økonomis vegne, siger Jens Klarskov, administrerende direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Udmeldingen fra erhvervslivet kommer, efter at det torsdag aften står klart, at Helle Thorning-Schmidt og hendes røde regering må overdrage nøglerne til statsministeriet og ministerkontorerne til de borgerlige partier.

- Det er det private erhvervsliv, som skaber væksten, og danske virksomheder er udsat for en sand byge af regulering, som ofte er meget svær at forstå – specielt hvis man er nystartet virksomhed, siger Jens Klarskov og fortsætter:

- Derfor er der brug for et fortsat og konstant arbejde med at gøre livet lettere for virksomhederne.

Han peger på, at en borgerlig regering bør gøre det både lettere og billigere at drive virksomhed, ligesom den offentlige sektor skal "moderniseres", så den bliver mindre og mere effektiv.

Ifølge Jens Klarskov sker det blandt andet ved at sende velfærdsopgaver i udbud.

Ved torsdagens folketingsvalg har blå blok vristet magten fra den nu afgående regering. Særligt Dansk Folkeparti har høstet stemmer, mens Venstre har fået en lussing af vælgerne.

Det er uvist, hvilke partier der kommer til at danne regering, men står det til Dansk Erhverv, skal den yderligere fokusere på at få det danske skattetryk skruet ned.

- Vi har en uheldig topplacering på dette område. Erhvervslivet bliver ofte bebrejdet for altid at tale om dette, men grunden er indlysende: Høj skat er en hæmsko for værdiskabelsen i Danmark, siger DE-direktøren.

/ritzau/