Dansk major undgår mine: Tre FN-soldater såret i Mali

En dansk generalmajor undgik en landmine, mens tre FN-soldater torsdag blev såret, da en konvoj på en fredsbevarende mission i Mali kørte over en mine i den urolige, nordlige del af landet.

Det siger militærkilder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den danske generalmajor for Minusma-missionen, Michael Lollesgaard, og en anden person undslap "døden torsdag i Timbuktu-regionen, da miner på deres konvojs rute sårede tre soldater fra Burkina Faso", lyder det fra en kilde.

Politikommissær Abdounasir Awale og Lollesgaard var på besøg, da et køretøj i deres konvoj ramte en landmine mellem byerne Dire og Ber, bekræfter en anden Minusma-kilde i Timbuktu.

Kilden tilføjer, at det er "meget sandsynligt", at minerne var blevet placeret, kort før konvojen ankom, med henblik på at ramme de to ledere.

Få timer før var ruten blevet kontrolleret for vejsidebomber og andet.

Danmark bidrager til FN's fredsbevarende mission i Mali, Minusma.

Ifølge Udenrigsministeriet var 13 danskere i marts udstationeret hos Minusma.

En officiel udtalelse fra Minusma siger, at episoden fandt sted klokken 15 dansk tid, og den fordømmer "terroristhandlingen, som sigter mod at lamme missionens operationer i denne del af Mali".

Siden 2013 er 35 soldater blevet dræbt i Mali, hvis nordlige del FN beskriver som det farligste sted på jorden for dets personel.

Urolighederne i Mali begyndte i 2012, da Tuareg-separatister allierede sig med islamistiske militante og tog kontrol over ørkenområdet i den nordlige del af det afrikanske land efter et militærkup i Malis hovedstad.

Separatisterne blev senere sat ud af spillet af islamisterne, som begyndte at rykke frem mod hovedstaden Bamako. Det førte til, at den tidligere kolonimagt Frankrig greb ind i januar 2013.

Franske styrker drev de militante islamister ud af de nordligt beliggende byer i begyndelsen af 2013 og fortsatte med operationer mod resterende oprørsgrupper.

Danske soldater og et Herkules-transportfly har også deltaget i missionen i Mali, hvor FN-fredsstyrker sidste sommer overtog sikkerhedsopgaven fra en tværafrikansk militærmission, der støttede de franske soldater.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip