Dansk skuespiltalent: For genert til at spise

Med skuespillerforældre som Jens Jørn Spottag og Dea Fog er Ena Spottag nærmest født på en scene.

Den 29-årige skuespillerinde lever da også fuldt op til sit efternavn med en netop afsluttet uddannelse som skuespiller samt en rolle som køkkenpigen Martha i TV 2's aktuelle seersucces "Badehotellet".

Men faktisk har Ena Spottag nemmere ved at rødme end de fleste. Det unge stjernefrø har nemlig været enormt genert og er det stadig lidt.

Især i teenageårene var det svært for Ena Spottag at møde nye mennesker.

- Når jeg var på besøg hos nogle venners forældre første gang, kunne jeg blive helt rød i hovedet og ude af stand til at spise en rugbrødsmad. Og når jeg ville have nye venner, så skrev jeg breve til dem, jeg synes var søde, fortæller Ena Spottag.

Selv når en af hendes tætte veninder ville præsentere hende for nogle andre gode veninder, kunne hun hurtigt ende med at stå i et hjørne for sig selv.

- Jeg har tit været den nye pige i klassen, så det er nok en vane, at jeg lige stopper op og stikker en finger i jorden, når der opstår en ny situation igen. Jeg ved ikke helt, hvad det er. Måske er jeg i virkeligheden bare lidt følsom, siger Ena Spottag.

Selvom hun stadig holder af at sidde under en dyne alene og læse tegneserier, har afslutningen på teenageårene haft en god indflydelse på genertheden.

- Jeg er blevet bedre til at komme overens med det, så man ikke lægger så meget mærke til det. Nu kan jeg rent faktisk godt spise en bid mad med andre, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, det er fordi, jeg er blevet ældre og mere ligeglad. For det går jo ikke. Sådan kan man ikke sidde og kampsvede, hver gang man skal møde et nyt menneske, siger hun.

Genertheden er derfor ikke længere en helt så stor klods om benet på Ena Spottag.

- Jeg tror egentlig ikke, at der er særlig mange mennesker, der ville sige, at jeg er genert. Genert er mere en fysisk reaktion for mig. Jeg tænker ikke over, hvad jeg har gjort. Sådan øv, det var dumt eller pinligt. Men når jeg møder nye folk, kan jeg stadig mærke, at jeg bliver genert, siger Ena Spottag.

Den stadig lidt blussende generthed spænder dog ikke ben, når den unge skuespillerinde stiller sig op på en scene eller foran et kamera.

- Som skuespiller gemmer man sig lidt bag en rolle. Det er en maske, man tager på, og det er altid rart, siger Ena Spottag.

Ena Spottag kan igen ses i rollen som kokkepigen Martha, når anden sæson af tv-serien "Badehotellet" får premiere den 12. januar klokken 20.00 på TV 2.

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip