Danskerne er de mest trygge borgere i EU

Der findes ikke et land i EU, hvor borgerne føler sig tryggere i deres by eller landsby end i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra EU-Kommissionens analyseinstitut, Eurobarometer, skriver nyhedsbrevet Momentum.

98 procent af danskerne føler sig ifølge undersøgelsen trygge i deres by eller landsby. Det giver en delt førsteplads i EU sammen med Finland.

Ifølge forskningschef Anders Hede, TrygFonden, skyldes den store tryghed blandt andet det danske politi.

- At bo i et retssamfund, hvor politiet behandler folk lige, spiller en meget grundlæggende rolle i forhold til trygheden, når man færdes i det offentlige rum, siger han til Momentum.

- Det er meget vigtigt, at politiet opfører sig korrekt og ordentligt, og i den sammenhæng klarer det danske politi sig relativt godt.

Anders Hede peger også på, at rene omgivelser er vigtig for tryghedsfølelsen.

- Er buskene klippet og affaldet samlet op, eller ligger der gamle bilvrag, stjålne cykler og knuste ruder? På de områder holder vi i Danmark en temmelig høj standard, mener han.

Undersøgelsen spørger også, om borgerne føler sig trygge i deres land. Her er 96 procent af danskerne trygge, hvilket rækker til en andenplads bag Finland.

Eurobarometer spørger også om, hvad der er de største trusler mod den interne sikkerhed i EU. Her bliver terror udpeget som den største usikkerhedsfaktor, mens organiseret kriminalitet bliver henvist til andenpladsen.

Ifølge undersøgelsen er danskerne i forhold til resten af EU-borgerne mere bekymrede for cyberkriminalitet og "forvaltningen af EU's ydre grænser".

Til gengæld er danskerne mindre bekymrede for natur- og menneskeskabte katastrofer end deres EU-medborgere.

Borgerne i Bulgarien, Italien og Ungarn føler sig mindst trygge i deres by eller landsby, viser undersøgelsen, der bygger på mindst 1000 respondenter i hvert land.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip