DBU sætter fodboldture til Qatar på pause

Danske fodboldlandshold kommer ikke på træningslejre i Qatar i den nærmeste fremtid.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har besluttet, at forbundet ikke ønsker at tage imod betalte ture til den omstridte diktaturstat, efter at Qatar er kommet på den politiske dagsorden.

Kulturminister Marianne Jelved (R) har blandt andet beskyldt DBU for at udvise mangel på kritisk sans, da forbundet sidste år sendte to ungdomslandshold på betalte ophold til Qatar.

- I forhold til Qatar klapper vi nu hesten det første stykke tid, siger DBU- formand Jesper Møller til Ekstra Bladets hjemmeside.

- Vi taler ikke om en egentlig boykot. Det gør vi ikke, hvis regeringen ikke gør det. Men vi er enige om, at vi skal lægge maksimalt pres på Qatar.

- Det skal vi bruge vores internationale organisationer til, og vi skal italesætte det i enhver sammenhæng. Jeg vil også tage sagen op med mine nordiske kolleger, og så afventer vi selvfølgelig den politiske behandling i Folketinget, fortæller formanden.

Kulturminister Marianne Jelved har tidligere på ugen igangsat en undersøgelse omkring betalte træningsture, der er almindelig udbredt inden for idrætten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip