DBU: Uefa skal vurdere sag om Barcelona-akademi

Dansk Boldspil-Union vil involvere det europæiske fodboldforbund Uefa i sagen om det omstridte fodboldakademi, som Barcelona vil åbne i Ballerup.

Det er konklusionen efter et møde tirsdag mellem DBU og repræsentanter fra den spanske fodboldklubs fodboldakademi. Mødet blev stablet på benene, fordi DBU i sidste uge meldte ud, at fodboldunionen ikke kan godkende planerne om et fodboldakademi.

- Vi må konstatere, at vi er uenige med FC Barcelona i denne sag. DBU ønsker ikke, at børn ned til seksårsalderen skal til auditions for at blive optaget på et akademi.

- Det strider med vores ønske om at lade børn være børn så længe som muligt og at bygge dansk talentudvikling på det fundament.

- Vi ønsker at værne om den danske talentudvikling, siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s bredde-udvalg, i en pressemeddelelse fra unionen.

På mødet præsenterede DBU en Uefa-regel om, at en klub skal søge godkendelse hos det nationale fodboldforbund før etableringen af et fodboldakademi.

Men dette var ifølge DBU nyt for repræsentanterne fra FC Barcelonas Fodboldakademi, som nu vil afvente afgørelsen fra Uefa.

De planlagte auditions i næste weekend vil dog blive gennemført som planlagt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip