Der bliver ikke noget nyt valg i Sverige

Der bliver alligevel ikke holdt et nyt valg i Sverige, skriver Expressen.

Det sker efter, at der indgået en aftale mellem regeringen og dele af oppositionen.

- Statsminister Stefan Löfven holder pressemøde i Riksdagens pressecenter i Stockholm klokken 10.30. Ved mødet vil der være repræsentanter for Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna, siger kilder, som avisen har talt med.

Der har tidligere været presserapporter om hemmelige møder mellem regering og opposition om en mindretalsregering.

Den svenske statsministers pressechef, Erik Nises, har sagt, at der har været drøftelser om reglerne for en mindretalsregering i forbindelse med forsvars- og udenrigspolitik.

Ifølge SVT er et af de forslag, som er blevet diskuteret, en ny regel, hvor et parti kun kan stemme om ét forslag til finansloven.

Ved afstemningen i begyndelsen af december, hvor regeringens finanslov faldt, stemte det indvandrerkritiske højrefløjsparti, Sverigedemokraterna, først på sit eget forslag og derefter på et forslag fra de borgerlige partier i Alliancen.

Det førte til at regeringens finanslov faldt, og Stefan Löfven måtte annoncere et nyt valg bare 62 dage efter, han blev statsminister.

I et debatindlæg fra 9. december skrev partilederne i Alliancen, at de var villige til at forhandle om reglerne for, hvordan en regering i mindretal kan få vedtaget deres finanslov.

Det svenske nyvalg, der ikke officielt var udskrevet, skulle efter planen først afholdes 22. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip