DF vil ikke udelukke regeringsdeltagelse

Dansk Folkeparti er klar til at gå i forhandlinger om en regeringsdeltagelse, hvis partiet efter næste valg bliver inviteret.

Det fastslår partileder Kristian Thulesen Dahl i et interview med TV2 News søndag.

- Hvis Dansk Folkeparti skal i regering, så skal det være, fordi andre partier mener, at det skulle være nødvendigt for dem at få os med, siger Kristian Thulesen Dahl i interviewet, der sendes på TV2 News søndag formiddag.

DF-lederen har ellers hidtil afvist, at partiet vil indgå i en kommende blå regering, men nu bliver døren åbnet lidt på klem.

- Hvis telefonen ringer, og de beder os om at tage den forhandling, så gør vi det, siger Kristian Thulesen Dahl og tilføjer, at Dansk Folkeparti ikke arbejder for at komme i regering:

- Vi vurderer lige nu, at vi får størst indflydelse ved at stå uden for en regering - også selv om der måtte være flertal for et regeringsskifte, siger han.

Thulesen Dahl understreger, at Dansk Folkeparti ikke ligefrem vil plage om at komme i regering. Han mener dog, at regeringsdeltagelse kan ende med at blive et plus for partiet.

- Hvis andre partier synes, at det er nødvendigt at få Dansk Folkeparti med i en regering, så er bytteforholdet et andet.

- Så vil de andre partier være mere indstillede på at give Dansk Folkeparti de indrømmelser, der skal til for at det er interessant for os at gå med i en regering, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip