Dronning Elizabeth hylder ebola-frivillige i juletale

Storbritanniens dronning Elizabeth II hylder de læger, sygeplejersker og hjælpearbejdere, der er i 2014 frivilligt deltog i kampen mod ebola i Vestafrika.

Det siger hun i sin årlige juletale, der bliver tv-transmitteret 25. december i blandt andet Storbritannien. Det viser uddrag fra talen, som er blevet offentliggjort på forhånd.

- Jeg blev meget rørt i år af den uselviskhed hos hjælpearbejdere og sundhedspersonale, som rejste til udlandet for at hjælpe ofre for konflikter eller sygdomme som for eksempel ebola. Ofte satte de deres eget liv på spil, siger dronning Elizabeth.

Ebola har i 2014 kostet flere end 7500 mennesker i livet i Sierra Leone, Guinea og Liberia. 365 sundhedsarbejdere er blandt ofrene, så det har ikke været en ufarlig mission for de mange frivillige.

Den britiske monarks julebudskab sendes af BBC på tv og radio og når ud i store dele af verden, i tidligere britiske kolonier og i Det Britiske Statssamfund, Commonwealth.

Det er en af de få taler, som dronningen selv forfatter.

Ærkebiskoppen af Canterbury, der er overhovedet i den engelske kirke, kom også ind på ebola, da han leverede sit årlige julebudskab. Han understregede det urimelige i, at folk blev smittet, når de blot rørte deres kære, som var blevet syge.

- Kærlighedens væsen er blevet dødens redskab, lød det fra ærkebiskoppen.

I de seneste to årtier har den kommercielle tv-station Channel 4 efter dronningens juletale sendt en alternativ tale, som en af årets markante personligheder har holdt.

Den amerikanske whistleblower Edward Snowden holdt den sidste år, og tidligere har også Irans tidligere præsident Mahmoud Ahmadinejad og den franske dyreværnsaktivist og skuespiller Brigitte Bardot holdt talen.

I år var det en britisk sygeplejer, der som frivillig i Sierra Leone selv blev smittet med ebola, men overlevede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip