Efter 12 år: Tysker vinder på en af de fire bakker

Skrevet af admin

04/01/2015

Dagens topnyheder

De tyske skihopfans har længe sukket efter at kunne juble over en sejr til en af deres landsmænd i firebakketurneringen, og søndag kom den længe ventede triumf så.

Richard Freitag sejrede i Innsbruck, hvor den tredje af de fire afdelinger blev afholdt.

Dermed blev han den første tyske vinder af en enkelt konkurrence i den traditionsrige nytårsdyst, hvor Sven Hannawalds sejr i Bischofshofen i december 2002 ellers var det seneste lyspunkt for den ene værtsnation.

Østrigeren Michael Hayböck satte ellers banerekord med et hop på 138 meter i finalerunden, men stilkaraktererne sikrede Freitag sejren foran en anden østriger, Stefan Kraft.

I den samlede stilling er der dog ikke meget, der peger på tysk sejr. Her er Stefan Kraft ret suveræn med 835,4 point, mens Michael Hayböck har 812,3 point.

Først nede på femtepladsen finder man Richard Freitag med en score på 791,7 point.

Bedste nordmand er vinderen af nytårsskihopkonkurrencen i Garmisch-Partenkirchen, Anders Jacobsen, der med en niendeplads i Innsbruck ryger ned på en samlet sjetteplads.

Jacobsen er i øvrigt blevet anklaget for snyd, fordi hans skidragt har meget lange ærmer, som specielt schweizerne mente gav en uberettiget fordel i form af bedre svæv.

Anders Jacobsen slap dog med en advarsel fra det internationale skiforbund FIS.

/ritzau/