Efter dopingsager: Fuglsangs hold bliver tjekket mere

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsangs Astana-hold havde fem dopingsager i 2014. Tre af dem handlede ganske vist om Astanas udviklingshold, men alligevel vakte det bange anelser om organiseret doping på et af verdens største cykelhold.

Holdet fra Kasakhstan fik sin licens til world tour-cykelløbene, men har måttet acceptere, at antidopingmyndighederne og den internationale cykelunion (UCI) holder øje med holdet.

Det siger holdets manager Alexandre Vinokourov ved Astana-holdets præsentation i Dubai, hvor holdkaptajn Vincenzo Nibali sæsondebuterer senere i denne uge.

- Vi har forpligtet os til en ren sport, og vi har lavet laboratorier i Kasakhstan og indgået aftaler med forskellige andre instanser, siger Vinokourov ifølge cyclingnews.

- Endvidere prøver vi at uddanne vores unge ryttere, og vi har indfører strenge kontroller internt i Kasakhstan. Helt ærligt, der er ingen vinder i en dopingskandale. Vi har vundet ærligt på Astana, og det vil vi også gøre i fremtiden, siger Vinokourov.

Sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali deltager i Dubai Tour, som bliver indledt på onsdag. Efter Dubai Tour følger både Tour of Qatar og Tour of Oman i samme område.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip