EL og SF om nyt skattelæk: Det er nasseri og snyd

Nye, hemmelige og gunstige skatteaftaler indgået mellem store selskaber og Luxembourg ser nu dagens lys, og det får flere politikere til at kalde de multinationale selskaber for nassere, der snyder danskerne for velfærd.

Senest i rækken af virksomheder, der sender fortjenesten i skattely, er teleselskabet 3.

- 3 snyder vores fællesskab for skat fra deres milliardfortjeneste, imens det som selskab nasser på vores infrastruktur, veluddannede arbejdskraft og sundhedsvæsen. 3 mangler helt tydeligt moral og respekt for fællesskabet, siger Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen, i en skriftlig udtalelse.

Også SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, er forarget over de mange milliarder, der strømmer ud af Danmark i stedet for at polstre den danske statskasse.

- Teleselskabet 3 har tjent 1,5 milliarder kroner de seneste år i Danmark og ikke betalt en krone til statskassen. 3 snyder dermed sine egne danske kunder for skat, der kunne have gået til velfærd, børnepasning og ældrepleje, skriver hun i en mail til Ritzau.

Både hun og Nikolaj Villumsen kræver, at regeringen sætter prop i selskabernes skattespekulationer ved at lukke hullerne i lovgivningen.

SF opfordrer samtidig til et direkte boykot af firmaer, der finder skattehuller til virksomheder som 3.

- PwC (revisionsfirma, red.), der har sikret aftalen i Luxembourg, benyttes af offentlige myndigheder i Danmark, og vi er dermed alle med til at sikre dem formuer i aftaler med kommuner, stat og regioner. Det kalder på et boykot, ellers er vi jo totalt til grin for vores egne penge, lyder det fra Lisbeth Bech Poulsen.

Politiken skriver tirsdag, at teleselskabet 3, der har mere end en million kunder i Danmark, på fem år har tjent næsten 1,5 milliarder kroner på sine danske kunder uden at betale skat i Danmark.

Selskabet slap med at betale 5,8 procent i skat efter en særaftale i Luxembourg.

3's skatteaftale med skattelyet Luxembourg er en af 548 hemmelige skatteaftaler, som Politiken og 30 andre internationale medier er kommet i besiddelse af efter læk hos revisionsfirmaet PwC i Luxembourg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip