Elefanter slagtes til ære for Robert Mugabes fødselsdag

Præsident Robert Mugabe, der har ledet Zimbabwe i 35 år, fejrer lørdag sin 91-års fødselsdag, mens tilhængere forbereder festligheder ved Victoria-vandfaldene, hvor to elefanter skal slagtes til ære for landets mangeårige leder.

Mugabes fødselsdag finder sted, dagen efter at EU har forlænget et rejseforbud og en indefrysning af hans aktiver, mens han bruger lørdag på at deltage i de mange fester, der er arrangeret til ære for ham.

Den største fest finder dog først sted næste lørdag på et luksushotel og golfområde ved vandfaldet, der er et af verdens største og ligger på grænsen til Zambia.

Omkring 20.000 gæster ventes at deltage i den store fest, hvor to elefanter altså må lade livet.

Det har dog medført en del kritik.

Johnny Rodrigues, formand for Zimbabwes bevarings-organisation, betegner planerne som værende "fuldstændig uetiske".

- Jeg er fuldstændig forarget over nyheden, siger han.

- Vi hævder at have den bedste politik for bevaring i verden, men vores præsident går ikke forrest som et godt eksempel. Hvordan kan han tale imod krybskytteri, når han tillader at dette sker, siger Johnny Rodrigues.

Tendai Musasa, der står bag konservatoriet i Victoria-vandfaldene, siger, at han donerede elefanterne, fordi "det siger meget om, hvordan jeg holder præsidenten i høj agtelse".

Mugabe har længe været udsat for kritik for at undertrykke den politiske opposition, for at håndtere landets økonomi dårligt og for at lede en af verdens mest korrupte regeringer, ifølge Transparency International som bekæmper politisk korruption.

Afrikas ældste leder og hans kone Grace blev ramt af EU-sanktioner i 2002, da Bruxelles beskyldte ham for valgsnyd og at bryde menneskerettighederne.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip