Enhedslisten kræver minimumnormeringer i børnehaver

Antallet af pædagoger i landets daginstitutioner er så lavt, at der er brug for at indføre minimumsnormeringer.

Det mener Enhedslisten, som er utilfreds med, at der siden 1986 er blevet 58 procent flere børn pr. voksen i daginstitutionerne.

- Ligesom vi i dag har regler for, hvor mange børn der må være i en skoleklasse, så skal vi have klare regler, der garanterer, at der er det tilstrækkelige personale til at sikre gode og trygge forhold for børnene i vores børnehaver og vuggestuer, siger Enhedslistens børneordfører, Rosa Lund, i en skriftlig kommentar.

I 1986 passede en voksen i en vuggestue 4,1 børn i gennemsnit, mens en voksen ansat i dag skal holde styr på 6,5 af de små børn.

Presset er steget tilsvarende i børnehaverne. Her var der 7,5 børnehavebørn pr. voksen i 1986 og 11,8 i 2014.

- Det er den eneste sikre måde at stoppe den udvikling, vi ser, hvor der bliver færre og færre voksne per barn, mener Rosa Lund.

Enhedslisten har tidligere foreslået, at der indføres minimumsnormeringer, så der maksimalt er tre børn per voksen i vuggestuer og dagplejer, seks i børnehaver og ni i skolefritidsordninger og på fritidshjem.

- Det siger sig selv, at når en pædagog eller en medhjælper står med ansvaret for fem børn, og de tre skal have skiftet ble, én vil gerne puttes, og den sidste er kommet til skade, så er der bare ikke tid til sprogstimulering, til den gode samtale med forældrene og til at trøste, siger Rosa Lund.

I en rundspørge formuleret af DR Nyheder og udsendt af pædagogernes fagforening Bupl til pædagoger i daginstitutioner for 0-5-årige svarer otte ud af 10 af de 355 medvirkende, at de på en tilfældigt dag i november sidste år var helt alene med en børnegruppe på gennemsnitligt 14 børn.

- Det er katastrofalt, at så mange pædagoger oplever at skulle være alene med op til 16 børn. Når man er alene på stuen, går det ud over omsorgen til børnene, mener Rosa Lund

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip