EU: Hold bare telefon og iPad tændt i flyet

Nu kan du snart helt lovligt læse bøger på din Kindle, pacificere børnene med film og spil på iPad og checke kalenderen på din smart phone under hele flyrejsen i stedet for som hidtil kun, når flyet er kommet helt op i flyvehøjde.

EU-Kommissionen meddeler mandag, at den med øjeblikkelig virkning fjerner forbuddet mod at have elektronik tændt under start og landing med europæiske luftfartsselskaber.

Det er nu op til selskaberne selv, hvordan de vil føre de nye regler ud i livet. Men kommissionen siger i en pressemeddelelse mandag, at mange af selskaberne ventes at tilpasse deres arbejdsprocedurer i løbet af de kommende uger.

Det vil i første omgang stadig være et krav, at telefoner, iPads og andet kommunikationsudstyr er sat i såkaldt flyfunktion - altså med sendefunktionen slået fra - på hele rejsen.

Og det præciseres, at man stadig skal huske at lytte efter sikkerhedsinstrukser - og at kabinepersonalet stadig kan give passagererne besked på at slukke deres udstyr i konkrete situationer.

Man kan derfor fortsat ikke sende e-mails og telefonere, selv om man stadig er nær sendemasterne på jorden.

Men det er en mulighed, hvis man er om bord på et af de relativt få fly, der allerede har særligt sendeudstyr om bord og som derfor tillader trådløs kommunikation om bord på flyet.

Kommissionen er også ved at undersøge, om de regler kan lempes.

EU's transportkommissær, Siim Kallas, levner ingen tvivl om, at muligheden for at have alle sine gadgets tændt - men uden at kunne kommunikere - blot er første skridt.

- Vi vil alle sammen gerne være forbundet med omverdenen, mens vi rejser. Men sikkerheden er det centrale her.

- Jeg har bedt om en undersøgelse baseret på et klart princip: Hvis det ikke er sikkert, skal det ikke være tilladt. Men hvis det er sikkert, kan det anvendes inden for reglerne, siger Kallas i en pressemeddelelse.

Transportkommissæren siger, at den videre analyse og nye regler for kommunikation undervejs på rejsen ventes klar i løbet af et års tid.

ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip