EU-ledere marcherer sammen med franskmænd i Paris

Efter de sidste dages blodige begivenheder i Frankrig vil der søndag blive afholdt en solidaritetsmarch gennem Paris. Marchen forventes at få flere hundrede tusinde deltagere, heriblandt en række af Europas ledere.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) deltager ifølge Statsministeriet, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har ifølge det franske udenrigsministerium ligeledes meldt sin ankomst til den franske hovedstad.

Også den britiske premierminister, David Cameron, EU's præsident, Donald Tusk, EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, den italienske premierminister, Matteo Renzi, og den spanske premierminister, Mariano Rajoy, deltager i marchen.

- Jeg har takket ja til præsident Hollandes invitation til marchen for sammenhold i Paris på søndag, der skal hylde værdierne bag Charlie Hebdo, skriver Cameron på Twitter.

Den franske præsident, François Hollande, har bedt sine europæiske kolleger bakke op om den folkelige manifestation, der afholdes for at vise nationalt sammenhold efter onsdagens angreb i Paris på Charlie Hebdos redaktion.

- Præsident Tusk modtog en opkald fra præsident Hollande, og han vil tage til Paris for at deltage i marchen, siger Tusks danske talsmand Preben Aamann ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den spanske premierminister, Mariano Rajoy, og den italienske premierminister, Matteo Renzi, har også sagt ja tak til at gå med i marchen for at tage afstand fra terrorisme og vise solidaritet med ofrene for onsdagens angreb.

Marchen bliver kaldet "Republikkens March" og forventes at tiltrække flere hundrede tusinder.

Også den finske statsminister, Alexander Stubb, vil deltage i marchen, der samtidig bliver den officielle mindemarch for ofrene for de seneste dages begivenheder i Frankrig. Marchen vil blive afholdt i stilhed, skriver The Independent.

Det er endnu usikkert, hvorvidt formanden for det højrenationale Front National, Marine Le Pen, deltager, efter at præsident Hollande har garanteret for hendes sikkerhed, men ikke vil ud med, om hun er tiltænkt en plads sammen med de andre politiske ledere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip