FAKTA: Krisen mellem DBU og landsholdet

Skrevet af admin

18/02/2015

Dagens topnyheder

De danske landsholdsspillere skal acceptere en lønnedgang, hvis de ønsker at spille på landsholdet i det første halvår af 2015.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) forhandlinger med Spillerforeningen er brudt sammen på grund af presset økonomi i DBU.

* DBU vil reducere spillernes samlede økonomipakke med 17 procent.

* De seneste fire år har DBU udbetalt cirka 800.000 årligt til hver enkelt landsholdsspiller, hvis spilleren har deltaget i alle landskampe.

* DBU vil fastholde den nuværende sats på startpenge, resultatbonus, kvalifikationsbonus, mens satserne på tilskuerbonus og bidraget fra slutrunder skal ned.

* Hidtil har Spillerforeningen været DBU's forhandlingspartner. DBU vil gerne forhandle med Spillerforeningen, men DBU ønsker at indgå en økonomisk aftale med hver enkelt spiller.

* DBU vil bruge 350.000 kroner årligt på foredrag, ekskursioner, teambuilding og andre aktiviteter, når landsholdet er samlet. Det er ifølge DBU et ønske fra spillerne.

* DBU's økonomi er presset efter underskud i 2013 og 2014 på henholdsvis 9,6 millioner kroner og 4,5 millioner kroner. Samtidig er billetpriserne blevet sænket. DBU har dog en solid egenkapital at tære på.

* Landsholdet skal i første halvår af 2015 spille venskabskampe mod USA og Frankrig, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

* Spillerne skal underskrive en aftale for perioden senest den 2. marts. Hvis ikke DBU hører fra spillerne, så ses der bort fra spilleren, når landsholdet udtages.

* Spillerne på U21-landsholdet er blevet bedt om at bekræfte, at de står til rådighed. Der bliver også sendt et brev ud til de kvindelige landsholdsspillere.

/ritzau/