Fifa anklages for bestikkelse før VM i Sydafrika

Korrupte ansvarlige hos det internationale fodboldforbund, Fifa, tog muligvis imod bestikkelse under processen med at finde værten for VM i 2010.

Sådan lyder mistanken fra USA's justitsminister, Loretta Lynch, onsdag. Det endte med at blive Sydafrika, som blev vært, og bestikkelsen fandt sted omkring 2004, lyder anklagerne.

- Omkring 2004 begyndte buddene for at afholde VM i 2010, som i sidste ende blev tildelt Sydafrika. Det var første gang, at turneringen skulle afvikles på det afrikanske kontinent.

- Men selv ved sådan en historisk begivenhed, korrumperede Fifa-ansvarlige og andre processen ved at bruge bestikkelse til at påvirke, hvem der skulle være vært, siger Lynch.

Ministeren ville ikke kommentere, om de kommende VM-slutrunder i Rusland (2018) og Qatar (2022) også er under mistanke for korruption og bestikkelse.

Lynch ville heller ikke tage stilling til, hvorvidt hun synes, at slutrunderne skal afholdes i de valgte lande.

Hun fastslog dog, at schweiziske myndigheder er i gang med separate undersøgelser af de to slutrunder, som også omhandler, hvordan værtsskaberne blev tildelt.

Det sydafrikanske fodboldforbund, Safa, har via kommunikationschef Dominic Chimhavi afvist anklagerne.

- Vi er skuffede over anklagerne. De er grundløse og ikke testet, og vi efterlyser beviser fra enhver, som har dokumentation for påstandene, siger Dominic Chimhavi.

Tidligere onsdag har politi anholdt adskillige Fifa-medlemmer, heraf to vicepræsidenter, på et hotel i Zürich.

De er alle blevet suspenderet fra alle fodboldrelaterede aktiviteter af Fifa, mens undersøgelserne er i gang. Det drejer sig om i alt 11 Fifa-medlemmer.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip